החמרת מצב בפגיעה בעבודה ובנכות כללית – איך מוכיחים החמרת מצב לקבלת זכויות נוספות?

פגיעות רפואיות אינן סטטיות, ולעיתים מצבו של נפגע עשוי להחמיר עם הזמן, בין אם מדובר בתאונת עבודה ובין אם בנכות כללית. במקרים כאלה, קיימת אפשרות להגיש תביעה מחודשת לביטוח הלאומי ולדרוש עדכון של אחוזי הנכות, מה שעשוי להוביל להגדלת הפיצויים או לקבלת קצבה חודשית משופרת.

למרות שמדובר בזכות בסיסית של כל נפגע, הוכחת החמרת מצב היא אתגר לא פשוט. על המבקש להוכיח שהמצב הבריאותי הידרדר, שהתפקוד היומיומי נפגע באופן משמעותי, וכי ההחמרה קשורה ישירות לפגיעה המקורית שהוכרה בעבר.

 

מתי ניתן להגיש בקשה להחמרת מצב?

במקרה של תאונת עבודה

אם נפגע עבודה שקיבל בעבר אחוזי נכות מטעם ביטוח לאומי חש כי מצבו הבריאותי החמיר, הוא רשאי להגיש בקשה לבדיקה מחודשת. עם זאת, ישנם מספר תנאים בסיסיים שיש לעמוד בהם:

  1. חלפו שישה חודשים לפחות מהחלטת הוועדה הרפואית הקודמת.
  2. קיים תיעוד רפואי חדש המעיד על ההחמרה – ניתן להציג מסמכים כמו חוות דעת רפואית, צילומי הדמיה (MRI, CT), או דוחות רפואיים עדכניים.
  3. ההחמרה קשורה באופן ישיר לפגיעה המקורית – כלומר, לא מדובר במצב רפואי חדש שאינו קשור לתאונת העבודה.

במקרה של נכות כללית

נכים המקבלים קצבת נכות כללית רשאים להגיש בקשה להחמרת מצב אם הם סבורים כי מצבם הידרדר, וכי הם עומדים כעת בקריטריונים לאחוזי נכות גבוהים יותר.

תנאי הסף להגשת בקשה להחמרת מצב בנכות כללית כוללים:

  • חצי שנה לפחות מאז ההחלטה הקודמת של הוועדה הרפואית.
  • הופעה של מגבלות חדשות או החרפה של מגבלות קיימות.
  • מסמכים רפואיים תומכים המוכיחים כי ההחמרה פוגעת ביכולת התפקוד.

 

איך להגיש בקשה להחמרת מצב בצורה נכונה?

אחד השלבים הקריטיים בהליך הוא הכנת תיק רפואי מקיף שיתמוך בתביעה. כאן נכנסת לתמונה החמרת מצב בפגיעה בעבודה ובנכות כללית, אשר מאפשרת לנפגעים לשוב ולדרוש הכרה במצבם המוחמר. יש להציג מסמכים רפואיים עדכניים, לבצע בדיקות חדשות ולוודא שהמסמכים תואמים לדרישות הביטוח הלאומי.

הגשת התביעה נעשית באמצעות מילוי טפסים ייעודיים והגשתם בצירוף החומר הרפואי המתאים. לאחר מכן, יוזמן הנפגע לוועדה רפואית שתקבע אם אכן חלה החמרה במצבו ואם יש לעדכן את אחוזי הנכות.

 

מדוע כדאי להיעזר בעורך דין בתהליך זה?

הליך ההכרה בהחמרת מצב עשוי להיות מורכב ודורש הבנה מעמיקה של מערכת הביטוח הלאומי והוועדות הרפואיות. עורך דין מנוסה יוכל לסייע בניסוח התביעה, בהכנת המסמכים הנדרשים ובהכנה לוועדה הרפואית.

עו"ד ענת צפדיה מתמחה במימוש זכויות רפואיות ומעניקה ליווי אישי לאורך כל התהליך. המשרד מסייע לנפגעים להוכיח את ההחמרה שחוו, להגיש תביעות מדויקות ומבוססות ולהגדיל את הסיכוי לקבלת הפיצוי המגיע להם.

אם אתם סבורים שמצבכם הבריאותי החמיר ויש לכם קביעת נכות קודמת, מומלץ לפנות למומחה בתחום. אל תישארו לבד מול המערכת – פנו לייעוץ משפטי מקצועי שיבטיח שתקבלו את המגיע לכם!

מתי ניתן להגיש בקשה להחמרת מצב

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
משאיות
עריכת דין
אילו חוקים חלים על המובילים?

לאורך השנים מרביתנו למדנו לא לאהוב את היום הזה שבו אנו נאלצים להזמין שירות הובלות, בין אם לטובת מעבר דירה, מעבר משרדים, או הובלה של פריט אחד כמו פסנתר למשל.

אנשי משפט
עריכת דין
4 מקרים שבהם תצטרכו להיעזר בעו"ד לשון הרע

המהירות והדרך שבה מידע מופץ ברשתות החברתיות כיום היא מדהימה. מאות אלפי קבוצות ווצאפ או טלגרם עוסקות בהעברת מידע לכמה שיותר אנשים וכמה שיותר מהר. אנשים עוסקים באופן מקצועי בפרסום

כיצד מגישים בקשה למינוי בורר
עריכת דין
כיצד מגישים בקשה למינוי בורר?

תהליך הבוררות הוא הליך פופולרי ואהוד, שמהווה תחליף מצוין ויעיל לתביעה בבית המשפט. תהליך הבוררות הוא הליך בו בורר מוסמך, מהווה צד שלישי ואובייקטיבי במחלוקת בין שני צדדים. מינוי הבורר