מספר חופשי – מהו חוק ניידות המספרים וכיצד חברות התקשורת הגיבו אליו?

בשנת 2006 נכנס לתוקפו תיקון חוק חדש בספר החוקים הישראלי.

התיקון לחוק התקשורת קבע את ניידות מספרי טלפון בישראל, והרחיב את החופש הצרכני לנוע בין ספקי תקשורת שונים.

במאמר הבא נדון בקצרה בתמציתו של חוק ניידות המספרים ובתגובת חברות התקשורת אליו.

 

בא למדינה חוק חדש

חוק ניידות המספרים הוא צעיר יחסית – בן פחות מחמש עשרה שנה. עם זאת הוא כבר הספיק לחולל מהפכה של ממש בצריכת התקשורת, ולשנות לבלי היכר את אופי ההתקשרות של הצרכן הישראלי אל מול הספקים השונים.

החוק קובע בפשטות כי מחזיקי טלפון רשאים להחליף את ספק התקשורת שלהם ללא צורך בהחלפת מספר הטלפון. תהליך זה מקל מאוד על המעבר מחברה לחברה, היות והמספר עובר גם הוא. כך, אין צורך להתרגל למספר חדש ולעדכן את כל אנשי הקשר הפוטנציאליים אודותיו. חוק זה כמובן עודד ועדיין מעודד תחרות בין גופי התקשורת שונים, לטובת הצרכן הישראלי.

בהקשר זה, אם אתם מעוניינים במידע נוסף על חבילות תקשורת כדאי לכם להציץ בהצעות השונות של סטינג טיוי.

 

מה החברות עשו בתגובה?

קשה לומר שחברות התקשורת השונות אהבו את החוק החדש. אחרי הכל, עידוד התחרות בענף זה אינו בא לטובתן ולטובת הרווחיות שלהן. לכן, על אף שהחוק הושת כבר ב-2006, ניוד המספרים החל לפעול באופן פרקטי רק שנה לאחר מכן. החברות דחו את הקץ בתירוצים שונים, רובם נוגעים למורכבות הטכנולוגית הכרוכה בהשתת התיקון הנ"ל. עם זאת בית המשפט לא קיבל את תואנות הספקים, וקבע שהן מפירות את החוק. זאת ועוד, בית המשפט עודד את החלת החוק הלכה למעשה באמצעות איום בקנסות על סך מיליוני שקלים לחברות, אם לא יאפשרו את ניוד המספרים עד למועד הנקוב. ואכן, החל מדצמבר 2007 החלה רפורמת המספרים לפעול בכל רחבי הארץ.

חוק זה אכן עודד את התחרות בשוק התקשורת באופן משמעותי, ומאז העשור הקודם מצבו של צרכן התקשורת השתפר רבות. הודות לתיקון זה ולצעדים נוספים שננקטו בתחום התקשורת, נהנים היום הישראלים מאפשרויות בחירה רבות יותר ובמחירים זולים באופן ניכר.

 

עוד פרטים יבשים בשביל להרשים

מה עוד אומר חוק ניידות המספרים? כמקובל בכל חוק גם הוא מנוסח באריכות ובשפה משפטית שאינה נהירה לאדם הפשוט. עם זאת כדאי לדעת כמה מעיקריו:

  1. ניתוק קו טלפון לטובת מעבר מחברה לחברה לא יעלה על זמן של חצי שעה.
  2. חובה על הספק לבצע את הניוד תוך לא יותר מארבע שעות מזמן הגשת הבקשה לניוד.
  3. פעולת הניוד עצמה תיעשה ללא תשלום וללא קשר לחובות עבר הקיימים כלפי חברת התקשורת.
  4. הניוד ייעשה על כלל המספר, כולל הקידומת. זאת למעט טלפונים נייחים שאינם חדשים, בהם הקידומת תיקבע לפי האזור הגיאוגרפי.

 

לסיכום, התיקון לחוק התקשורת הקרוי חוק ניידות המספרים הוא תוספת משמעותית לחוקי מדינת ישראל, והוא משפר בצורה משמעותית את חיי הצרכנים, ללא הבדל מין, גיל, דת או קידומת.

 

טלפון אלחוטי

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
כספים
עריכת דין
ארבעה כללים לביצוע החזר מס כראוי

רוב השכירים בישראל זכאים להחזר מס. גובה המס המוטל על שכיר על ידי מס הכנסה נקבע בתחילת השנה בהתאם למדרגת המס שהשכיר צפוי לשלם מדי חודש לאורך השנה. חבות המס

לשון הרע בפייסבוק_ זכויותיך והגנותיך
עריכת דין
לשון הרע בפייסבוק: זכויותיך והגנותיך

לפני כחודשיים פרסמו עליי פוסט מכפיש בפייסבוק שגרם לי נזק רב. שמי דני כהן, ואני רוצה לשתף אתכם בסיפור שלי על הדרך שפניתי לעורך דין שמעון האן, מומחה ללשון הרע,

משאיות
עריכת דין
אילו חוקים חלים על המובילים?

לאורך השנים מרביתנו למדנו לא לאהוב את היום הזה שבו אנו נאלצים להזמין שירות הובלות, בין אם לטובת מעבר דירה, מעבר משרדים, או הובלה של פריט אחד כמו פסנתר למשל.