מוות תוך רחמי של עובר הוא אירוע טראומטי, מאכזב וקשה למשפחה במיוחד אם היה ניתן למנוע אותו. המאמר יפרט על רשלנות רפואית הגורמת למוות תוך רחמי וכיצד מגישים תביעה.
מהו מוות תוך רחמי של עובר?
אישה בהיריון שמצפה להוליד לאחר 9 חודשים תינוק בריא עוברת במהלכו בדיקות ונמצאת במעקב צמוד של המרפאה הגניקולוגית. למרות זאת, ישנן נשים שמסיימות את ההיריון עם עובר מת בתוך הרחם מסיבות שונות. התופעה יכולה לקרות מהיפרדות השליה ואובדן דופק ללא הסבר הגיוני לכך או כתוצאה ממצוקה הקשורה לפגיעה או חבלה בזמן ההיריון כמו פרע כתפיים, תאונה או תשניק סב לידתי. ביחד עם זאת ישנם מקרים אותם היה ניתן למנוע לולא ההתנהלות של הצוות הרפואי הייתה אחרת. במצבים אלו מגישים תביעה על רשלנות רפואית.
רשלנות רפואית – מוות תוך רחמי של עובר
כאמור, רשלנות רפואית זהו מצב בו היה ניתן למנוע התוצאה אך לא ננקטו אמצעים לכך או שלא פרשו נכון את המצוקה. כלומר, על מנת להוכיח רשלנות רפואית יש למצוא את הקשר בין התוצאה העגומה לרשלנות. לדוגמה, הליך מעקב לא נכון בהיריון או חוסר במעקב, פעולות שלא ננקטו לצורך טיפול רפואי כמו זירוז לידה או מעקב אחר דופק העובר וכד'.
באחד המקרים פסק בית המשפט על פיצוי גבוה לאחר הגשת תביעת רשלנות רפואית של מוות תוך רחמי. האישה שטופלה בשבוע 41 במצוקה העוברית באמצעות זירוז לידה נשלחה לביתה ואחרי כמה ימים חזרה ללדת תינוקת שנפטרה ברחם. הסיבה הייתה זירוז הלידה שמסתבר שלא היה הטיפול הנכון. עורך הדין של התובעת הצליח להוכיח שאם הייתה ננקטת פעולה אחרת כמו ניתוח קיסרי, התינוקת הייתה חיה ככל הנראה.
הגשת תביעה בגין מוות תוך רחמי
הגשת תביעת רשלנות רפואית בגין מוות תוך רחמי של עובר מוגשת באמצעות עורך דין רשלנות רפואית. במידה וחושדים שהסיבות למוות הן כתוצאה מפעולה רפואית שגויה או שלא נעשה מספיק מאמץ להציל את העובר, מומלץ להגיע לייעוץ במשרד של עורך דין ולבדוק האם יש עילה להגשת התביעה. למשל, עורך דין דוד פייל עוסק ברשלנות רפואית ונחשב לאחד מהמובילים בתחום לאור ניסיונו ומומחיותו בנושא. עוד בפגישת הייעוץ הראשוני שהיא ללא עלות, עורך הדין יבדוק את המסמכים הרפואיים, בדיקות, טיפולים וכל דבר שנעשה ונרשם.
יותר מאוחר הוא יבקש אף את הרשומות הרפואיות שתועדו במוסד הרפואי. במידה ואין תיעוד כזה, זוהי כבר רשלנות רפואית. במידה ויש עילה עורך הדין יגיש כתב תביעה עם סכום הפיצוי ויעניק ייצוג הולם בבית המשפט. המטרה היא להוכיח שאכן המוות התוך רחמי נגרם עקב רשלנות רפואית ולכן התיעוד הרפואי חשוב מאוד. ישנם אף מקרים בהם יש תיעוד של ניתוח לאחר המוות שיכול לשפוך אור על המקרה.