חתונה אזרחית: האם צריך עורך דין, מה התהליך כולל וכמה זה עולה?

בשנים האחרונות מסתמנת עלייה בכמות הזוגות שבוחרים להתמסד בצורה של חתונה אזרחית – מסיבות כאלה ואחרות. האם לתהליך החתונה האזרחית דרוש עורך דין? מה התהליך כולל וכמה זה אמור לעלות לכם? כל זה ועוד פרטים נוספים בנושא במאמר הקרוב.

 

חתונה אזרחית

אלה מאיתנו שבוחרים להתחתן בחתונה אזרחית עשויים לבחור זאת מסיבות רבות ומגוונות. בין אם מדובר באנשים שלא יכולים להתחתן לאור זאת שלא עומדים בדרישות החוק הדתי (זוגות לא יהודיים, זוגות מעורבים וכו') ובין אם מדובר באנשים שאינם מעוניינים לקחת חלק בממסד הדתי ולהתחתן בצורה אזרחית.

בשנים האחרונות אנו עדים לעלייה מטאורית בכמות האנשים שבוחרים להתחתן בצורה שכזו, בטענה שהיא הרבה יותר פתוחה ומקבלת. מסקר שבוצע בשנה האחרונה, ניתן לראות כי ישנה עלייה של כמה אחוזים בכמות האנשים שמעוניינים להתחתן בעתיד בצורה של חתונה אזרחית ולא בחתונה דתית.

טבעות נישואין

 

מה תהליך החתונה האזרחית כולל?

תהליך החתונה האזרחית כולל את טקס החופה שמבוצע בכל חתונה אחרת – אך עם שינוי קל: כל האלמנטים הדתיים שבאים לידי ביטוי בחתונה דתית, אינם מופיעים כאן. יתר על כן, ישנה אפשרות לבחור את סוג הברכות שאותם יקריא המנחה של הטקס. 

אם תבחרו לבצע חתונה אזרחית, סביר להניח שתצטרכו לעשות זאת בחוץ לארץ מכיוון שבארץ עדיין אין אישור לביצוע חתונות שכאלה. בדיוק מהסיבה הזו, תצטרכו לקחת את שירותיו של עורך דין שיסייע לכם בתרגום מסמכים ובחתימה על כמה אישורים: העלויות הכלכליות נחשבות יחסית גבוהות מכיוון שדרוש תרגום של מסמכים רבים לשפת האם של המדינה שבה אתם עתידים להתחתן.

מעבר לכך, אתם זקוקים לחתימה של נוטוריון על מנת לאשר שאכן כל המסמכים חוקיים ואין עוררין עליהם (זה מה שלמעשה מעניק למסמכים ולאשרות תוקף משפטי שמאפשר את ביצוע החתונה האזרחית).

האם שאלתם את עצמכם בזמן האחרון – כמה עולה חתונה, כיום המחיר שתצטרכו לשלם על מנת לבצע את התהליך הזה משתנה – אך לרוב נאמד בכמה אלפי שקלים: החל מהוצאות הטיסה של בני הזוג למדינה אחרת, השכרת אולם/שטח שבו תוכלו לבצע את החתונה, הנפקת כל האישורים והטפסים הנדרשים לביצוע החתונה, חתימת הנוטריון (שלבדה עולה יותר מאלף שקלים) ועוד הוצאות נוספות שצריך לקחת בחשבון.

כמו כן, אם תראו לנכון לבצע הסכם ממון או הסכם קדם נישואין – תצטרכו לקחת את זה בחשבון, וגם במקרה הזה תצטרכו לקחת את שירותיו של עורך דין שיבצע עבורכם את ההסכם. שלא תצטרכו להגיע למצב של גישור בהמשך עם עורך דין נוסף.

במקרה הזה, יש באפשרותכם לנסח את ההסכם בצורה כזו שיהיה לו תוקף חוקי במדינת ישראל (לאור כך שלא חייבת להיות ברית נישואין בין בני הזוג החתומים על הסכם הממון – אלא הסכמה וקבלה של כל התנאים מצד שני בני הזוג היא מספקת).

למידע נוסף על אולמות אירועים: https://saveadate.co.il/event-hall

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם